Què és la ludoteca?

Una ludoteca és l’espai on es realitzen activitats lúdiques, amb la finalitat d’estimular el desenvolupament físic, mental i de solidaritat amb altres persones. 

L’actuació de la ludoteca s’emmarca en l’educació en el món del lleure i, per tant, la seva acció està marcada pels objectius pedagògics situats en les àrees socials, prenent l’objectiu principal de la ludoteca com la socialització dels infants dins del seu grup natural de relació. El servei ofereix un espai de relació i seguretat, on els infants han de poder desenvolupar la seva personalitat, la seva creativitat i créixer com a persones.

Sens dubte, el joc lliure és l’eina fonamental d’una ludoteca, ja que permet a l’infant gaudir d’una situació plaent, sense directrius preestablertes i, alhora, permet als professionals conèixer-los en la seva essència.


El joc dóna la possibilitat de ser i estar actiu davant de la realitat. Jugar és distreure’s, divertir-se, fer, investigar, relacionar-se, evolucionar. El joc permet, a l’infant, integrar-se i desenvolupar-se, ja que és en el joc lliure quan ens mostrem tal com som.